Trening akademije

Trening akademije nastale su kao odgovor na zahtev kompanija koje mogu i stvarno žele da kontinualno rade na svom i razvoju svojih zaposlenih.

Ciljevi, teme, dinamika i trajanje definišu se zajednički sa klijentom, a ponekad i samim učesnicima.

Celokupno trajanje može biti od svega par meseci, pa do godinu dana, pa i više sa periodima od 6-8 sedmica između modula.

U konceptualnom smislu, trening akademije su razvojni programi sastavljeni od nekoliko modula treninga. Ove module povezuje praktičan rad koji se događa u realnom poslovnom okruženju i koji se potom analizira na sledećem modulu. Za kompletnu podršku i praćenje, u zavisnosti od ciljeva akademije, obezbeđuje se koučing i konsalting između modula.

Duže trajanje procesa omogućava fleksibilniji raspored i optimalnije korišćenje vremena učesnika i istovremeno daje prostora i mogućnosti da se na osnovu rezultata postignutih praćenjem i u konsultaciji sa klijentom, radi na kontinualnom prilagođavanje i evoluciji samog programa. Zajedničko učešće u jedinstvenom programu jača osećaj povezanosti i timski duh među učesnicima, pomaže u boljem razumevanju specifičnih izazova svakog pojedinca, omogućava bolje razumevanje poslovnih procesa, olakšava svakodnevnu interakciju, uvođenje i sprovođenje promena, podiže motivaciju i time direktno utiče na poduktivnost i profit.

Ukoliko se povrh toga, organizuju individualni koučing i konsalting, svaki učesnik ima svoje privilegovano vreme i mogućnost posvećivanja pažnje ličnim profesionalnim izazovima koji, iz različitih razloga, nisu pogodni za rad u okviru cele grupe.

U praksi se ovakav pristup dokazao kao daleko najbolji i najisplativiji način investiranja u zaposlene i dugoročni uspeh kompanije iako u startu predstavlja veće ulaganje.